Menu

Pintxos

BUNUELOS DE BACALAO (4szt)

17.00 zł

Hiszpańskie krokiety z dorsza solonego 12-miesiacy serwowane z sosem tatarskim.

Almendras Marcona

12.00 zł

Prażone, solone migdały Marcona.

Gilda (2szt)

14.00 zł

2 Pintxos z oliwek, ogórka, papryczek ibarra i anchois

PIQUILLO CON QUESO DE CABRA (2szt)

19.00 zł

Papryczka piquillo faszerowana kozim serem z miodem i migdałami.

Hamburguesa

18.00 zł

Miniburger z iberyjskiej wieprzowiny

Croquetas De Jamón (3szt)

15.00 zł

Hiszpańskie krokiety z szynką

Acetuinas Gordal

11.00 zł

Duże mięsiste oliwki

Zimne talerze

Salchichón ibérico de bellota 50g

21.00 zł

Kiełbasa ze świni iberyjskiej z wolnego wybiegu

Selección de embutidos 75g

32.00 zł

Selekcja wędlin iberyjskich

Chorizo ibérico de bellota 50g

21.00 zł

Kiełbasa ze świni iberyjskiej z wolnego wybiegu

Jamón serrano 50g

19.00 zł

Szynka dojrzewająca 18 miesięcy

Jamón ibérico de bellota 40g

39.00 zł

Szynka dojrzewająca trzy lata, ze świni iberyjskiej karmionej ziołami i żołędziami

Tortilla

Tortilla con Txistorra

34.00 zł

Tortilla z jaj z wolnego wybiegu, z txistorrą i piquillo

Tortilla clásica

25.00 zł

Klasyczna tortilla z jaj z wolnego wybiegu

Owoce morza

Chipiron a’la Plancha

27.00 zł

Grillowany kalmar z karmelizowaną cebulką i sosem z sepii.

Cangrejo

38.00 zł

Krab miękkoskorupki z białym sosem bisque

Pulpo

31.00 zł

Ośmiornica z pieczonymi ziemniakami

Gambas Fritas (4szt)

32.00 zł

Dzikie krewetki z szynką serrano

Mięsa

TXISTORRA EN SIDRA

26.00 zł

Txistorra gotowana w cydrze serwowana z długo duszonymi warzywami

Higado de conejo

27.00 zł

Wątróbka królicza w śmietanie na brioszce

Solomillo ibérico de bellota

37.00 zł

Polędwica ze świni iberyjskiej karmionej Ziołami i żołędziami, serwowane z ziemniakami confit

Carrilleras

32.00 zł

Policzki ze świni iberyjskiej karmionej ziołami i żołędziami z puree z pasternaku

Warzywa

COLIFLOR A’ LA PLANCHA CON ROMESCO

21.00 zł

Grillowany kalafior z sosem romesco.

Pimientos de gernika

21.00 zł

Smażone słodkie papryczki

Remolachas con queso azul

22.00 zł

Carpaccio z buraków z serem pleśniowym i orzechami

Patatas bravas

19.00 zł

Smażone ziemniaki z salsą brava i aioli

Desery

Idiazabal

36.00 zł

Ser owczy, dojrzewający 3 miesiące, z galaretką jabłkową i orzechami

Lody i sorbety własnego wyrobu (1 porcja)

8.00 zł

O smaki zapytaj obsługę w restauracji

PERA AL VINO

27.00 zł

Gruszka gotowana w czerwonym winie serwowana z bitą śmietaną.

Torrija

17.00 zł

Karmelizowana brioszka, namaczana w mleku Z lodami miętowymi

Mousse de chocolate Valhrona 70%

16.00 zł

Mus czekoladowy